Priča o

... Zrno Soli

#budidrugaciji

Zrno Soli

Restoran Zrno Soli otvoren je od 1. ožujka 2011. i ponosno prezentira hrvatsku gastronomiju na poseban način. Smješten u splitskoj ACI marini, na prvom katu, odakle se pruža predivan pogled od milijun dolara na grad Split, star 1700 godina. Odiše elegantnošću i toplinom, te zaustavlja vrijeme mirnoćom i jednostavnošću poznatog dalmatinskog stila "pomalo". Ovdje ćete uživati u dugim ljetnim noćima i zimskoj toploj rapsodiji uz prvi red do mora, uz pune vezove jedrilica i bistro Jadransko more.

Već prve godine rada "Zrno Soli" je postalo "ime", a već nekoliko godina Zrno Soli je top destinacija za sve koji u Splitu žive, kroz njega prođu i u njega dođu. Puno je poznatih gostiju kročilo u Zrno Soli, puno ih se vratilo i postalo prijateljima kuće, a neki od njih su: danska kraljica, tajlandska princeza, Guns N' Roses, uprava FC Barcelone, razni premijeri, predsjednici, estradne zvijezde i mnogi drugi. Sipali su se komplimenti po društvenim mrežama na račun hrane, osoblja i neponovljivog doživljaja zbog izuzetnog ambijenta u ACI-jevoj marini, splitskog morskog dragulja.
Michelin Guide Croatia 2018., 2019., 2020.

Od 1. ožujka 2018. uvršteni smo na Michelin Guide Croatia za 2018. godinu, te smo od svjetski priznate institucije dobili preporuku. Radosni smo što su nas prepoznali i uvrstili na popis Michelin Guide Croatia i treću godinu zaredom. Svakako, to nam daje vjetar u leđa i još veću motivaciju i želju za još boljim radom kako bi učinili naš restoran, ali i Split poznatijim na svjetskoj gastro karti. Veliki izazov je zadržati preporuku, ali i otići korak naprijed prema prvoj Michelin zvjezdici. Ustrajno koračamo prema naprijed i vjerujemo u sebe, kao što i naši gosti vjeruju u nas.
Ponosni vlasnik

IVO VRDOLJAK

Od ideje preko stvaranja Zrno Soli, vlasnik Ivo Vrdoljak vodio se pristupom kako je glavni cilj svakog gastro projekta, pa tako i glavni cilj Zrno Soli ugoditi i ugostiti, odnosno maksimalno zadovoljiti svakog gosta.
Ime restorana Zrno Soli, osim soli kao namirnice zapravo ima duboko značenje. Sol je svuda oko nas, sol je život, spominje se u evanđelju po Mateju, a sam život vezan uz more, znači da je vezan i solju.
Njegova upornost, predanost i velika volja za vođenjem restorana stvorila je brend prepoznatljiv u Hrvatskoj, ali i izvan Lijepe naše.
chef

STJEPAN VUKADIN

Rođen je 1993., a već kao dječak se zaljubio u kuhinju i sve što se nalazi u njoj, ali kako je imao više ljubavi odmah se nije opredijelio za gastronomiju već je s 14 godina ušao u Sjemenište s namjerom da jednog dana bude svećenik. Ali poznato je da su naše zamisli jedno, a Božje sasvim nešto drugo, pa je na kraju s jednog kolosijeka završio na drugi, također u svijet koji voli i gdje se osjeća kao "riba u vodi".
Danas, nakon završene kuharske škole i desetak godina rada u kuhinji, šef je kuhinje Zrno Soli i jedan od najboljih mladih kuhara hrvatske gastro scene. Veliku pažnju poklanja svježoj ribi, lokalnoj namirnici i uvijek je u potrazi za novim inspiracijama. Ističe kako namirnica uvijek mora biti svježa, lokalna i obrađena na način da sve blagodati ostanu u njoj.
obitelj

... ZRNO SOLI

Našu “malu” obitelj čine mladi ljudi, a i oni malo stariji, ali mladog duha, koji su od početka tu s nama. Od kuhinje, naših glavnih mađioničara, preko naših predstavnika pred gostima - konobara, do naše Katarine, glavne i odgovorne urednice cijele naše tvrtke, te našeg glavnog stupa, vlasnika Ive Vrdoljaka, možemo reći da svaki naš čovjek svakim danom živi život Zrno Soli. HVALA im svima ...
#vip

VIP SOBA & VIP TERASA

Posebni doživljaj gostima nudimo i u našoj "skrivenoj" oazi mira, VIP sobi i VIP terasi. Zasigurno smo ponosni na činjenicu da gostima možemo pružiti ekskluzivu u privatnoj sobi ili terasi, a s time se ekskluzivno ponosimo.
U ovim prostorijama održali su se brojne zaručničke i romantične večere, poslovni sastanci i dočekali mnogi ugledni gosti.