ZRNO SOLI

PREDSTAVILO NOVI MENI

21.06.2019
20. lipnja 2019. predstavljen je novi jelovnik na kojem su se našla i četiri posebna MENU-a inspirirana okusima Mediterana, autohtonim proizvodima, a sve s malo modernog sjaja.
Prvi MENU baziran je na Šoltanskom autohtonom ekstra djevičanskom maslinovom ulju koje je ove godine u New Yorku dobilo najveće priznanje u svijetu extra djevičanskih maslinovih ulja.
Drugi “AUTOHTONI PREMIUM MENU” u osam sljedova objedinjuje cijelu Lijepu Našu, sve uz okuse mediteranske prehrane koja je upisana na UNESCO Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine.
Ivo Vrdoljak, vlasnik restorana Zrno Soli, poručio je kako se naglasak novog jelovnika stavlja na posljednja dva MENU-a: “MIR U SVIJETU ZA JEDAN SAT Mir” i “PING PONG PARKINSON“.
– Početkom ove turističke sezone odlučili smo izaći s novim jelovnikom kojeg mijenjamo dva do tri puta godišnje. Jedan od MENU-a se zove “Mir u svijetu za jedan sat” koji sadrži pet sljedova i ispod toga se poziva da se podrži istoimeni projekt Nenada Bacha. Drugi meni sadrži četiri slijeda, a nazivom “Ping Pong Parkinson” govori kako je izbalansiran za osobe koje su oboljele od Parkinsonove bolesti, ali i naše goste će zainteresirati da se informiraju o samoj akciji. Mi smo kroz ova dva menija željeli pokazati posebno hvala našem prijatelju Nenadu Bachu, idejnom začetniku ovih projekata, zaključio je Vrdoljak. Restoran Zrno Soli ovim je MENU-om postao prvi ambasador na polju gastronomije u jedinstvenoj inicijativi koja će biti predstavljena diljem svijeta.