GALA DOMJENAK

ZA 150 ZNANSTVENIKA & NOBELOVACA

17.06.2019
U Splitu se održao 11. kongres u organizaciji jednog od najuglednijih međunarodnih znanstvenih društava iz područja personalizirane medicine te kliničke i sudske genetike (International Society of Applied Biological Science – ISABS) na kojemu se okupila svjetska krema iz tih znanstvenih područja, uključujući i čak četvero dobitnika Nobelove nagrade.
Zahvaljujući tom skupu, i Hrvatska je brendirana na svjetskoj znanstvenoj karti, a među najzaslužnijima za sve to je prof. dr. Dragan Primorac, hrvatski pedijatar, genetičar i forenzičar, profesor na medicinskim fakultetima u Splitu, Osijeku i Rijeci, te na prestižnim američkim sveučilištima New Haven i Penn State.
Imali smo čast raditi prijem u Vili Dalmaciji, te kuhati za najbolje svjetske znanstvenike. Osim finger fooda, na licu mjesta spremali smo sporo kuhani teleći rižoto u velikoj tavi težine preko 100 kg, rezali vrhunsku jadransku tunu začinjenu s mirodijama, te rezali najbolji dalmatinski pršut na kraljevskom postolju za pršute, koji je također hrvatski proizvod.